Kadın itfaiyeciler gözü kapalı ateşe yürüyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan kadın itfaiyeciler 8 Mart'ta buluştu. Kadınların her işin altından kalkabileceğini bir kez daha gösterdi

Haber Giriş : 08 Mart 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın itfaiyeciler gözü kapalı ateşe yürüyorlar

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü... Bu özel günü anlamlandıran emekçi kadınlar hayatın her alanında. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kadın itfaiyecileri, 'er işi' diye tabir edilen itfaiyecilik mesleğinde başarılarıyla göz dolduruyor.

Her gün ateşlere dalarak hayat kurtaran itfaiyeciler, tıpkı erkek meslektaşları gibi zorlu komando eğitimlerinden geçiyor. İtfaiyeci Devrim Özdemir 8 yıldır itfaiyede çalıştığını belirterek şunları söylüyor: "Ailem yapabileceğime inanıyordu ama çevrem 'kadından itfaiyeci olur mu' diye yadırgıyordu.

Yangına gittiğimizde özel kıyafetlerimizden kadın ya da erkek olduğumuz anlaşılmadığı için bizi çoğunlukla erkek sanıyorlardı. Bir oğlum var ve onun kahramanıyım" dedi. İtfaiyeci Pelin Parlak ise "Bu işin altından nasıl kalkacaksın erkek işi o, yapamazsın dediler, oysa ben 4.5 yıldır bu görevi sürdürüyorum" diyor.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber